Cowboy Cooking. Niederländische Ausgabe
Kochbuch

Cowboy Cooking. Niederländische Ausgabe

Traditionele Chuck Wagon en Ranch-Keuken

11,90 €

De omstandigheden waaronder een cowboy moest werken bepaalden in de regel de keuze van zijn maaltijden. Tijdens het verblijf op de ranch was het aanbod van verse levensmiddelen groot genoeg voor uitgebreide maaltijden. Dit in tegenstelling tot zijn verblijf in het veld gedurende maandenlange trails. Als „Lonesome Rider“ op zoek naar verdwaalde runderen werden de maaltijden bepaald door dat wat in de zadeltassen als levensmiddelen kon worden meegenomen. Tijdens een “Round Up” kon hij weer op de kok van de groep vertrouwen, die aan de Chuck Wagon toepasselijke maaltijden bereidde voor de hardwerkende mannen.
Dit boek bevat meer dan 100 recepten, van een uitgebreid ontbijt tot hoofdgerecht en nagerecht. Zo wordt heden ten dage nog op diverse ranches tijdens evenementen gekookt. De gerechten zijn eenvoudig te bereiden, omdat het rustieke leven in het (wilde) westen niet veel ruimte bood om met finesse te koken. Daarbij wordt dan afhankelijk van het recept van een traditionele oven, een open vuur of een zogenaamde “Dutch Oven” gebruik gemaakt.
Ideaal voor een gezellig samenzijn in kleinere of grotere kring, barbecuefeesten, uitgebreide ontbijtparty’s, het traditionele eten van kalkoen, alsmede voor jagers en vissers. Organisatoren van kleine of grote evenementen zullen niet alleen plezier beleven aan de barbecue recepten en hun speciale sauzen, maar zullen ook de eenpansmaaltijden bijzonder weten te waarderen.
De schrijfster van dit boek reist vanaf 1991 meerdere malen per jaar rond in het zuidwesten van de USA en heeft zo het grootste gedeelte van de recepten zelf verzameld. Deze recepten berusten van oudsher merendeels op mondelinge overlevering, zoals deze door de diverse families en koks van de ranches aan hun nakomelingen zijn doorgegeven.

Schlagwörter: , ,