Gennet Awalom

Gennet Awalom:
Gennet Awalom är född i Addis Abeba i Etiopien av eritreanska föräldrar som flyttade dit i mitten av 1920-talet. Sina första två år av högskoleutbildning fick hon på University College of Addis Abeba och American College for Girls i Kairo, Egypten. I USA tog hon BA i Home Economics vid Concordia College, Moorhead, Minnesota, och Bsc i Mass Communication vid Boston University, Boston, Massachusetts. Efter ett år på Lutheran Bible Institute i Seattle, Washington, återvände hon hem till Addis Abeba 1962.

I Etiopien jobbade Gennet Awalom på Ethiopian Nutrition Institute då under ledning av doktor (sedermera professor) Yngve Hofvander. Under större delen av sin tid i Addis Abeba var hon verksam i radioarbete på Yemissrach Dimts Radio (Radiostationen Evangeliets Röst ) med undervisning för barn och kvinnor. Hon kom till Sverige 1970 med sin familj anställd av SIDA för att undervisa svenska fredskårister i amarinja. I Sverige har hon arbetat med internationella biståndsfrågor i nästan 26 år, varav 18 år på Lutherhjälpens kansli i Uppsala.

Gennet Awalom är gift med pastor och docent Ezra Gebremedhin och är bosatt i Uppsala. Paret har tre vuxna barn och fem barnbarn.

Anzeige


Weitere Bücher von Gennet Awalom


Laga kryddigt

Laga kryddigt

Erschienen: 12. September 2013 (1. Aufl.)
Verlag: BoD – Books on Demand – Schweden
Seiten: 80
Größe: 217 x 210 x 11 mm
32,29 EUR